Dec 5, 2013

Vietnam-Singapore-Jakarta-Bali

Vietnam. Singapore. Jakarta. Bali

4 lokasi ni sebenarnya dah berjaya sampai dalam beberapa bulan ni. Paling latest baru je balik dari jakarta n bali.

Memang teringinlah nk share places of interest n experiences kat those places. Tp asik tk berkesempatannyeee..especially vietnam sbb dah 2nd time kesana n bercita2 nk kesana lg.

Masa first time ke vietnam mmg byk dugaan, salah satunya bila immigration problem dgn online system, after one day dari pagi ke petang menunggu giliran dgn my baby anna. Imagine betul2 time giliran my number nk giliran nk kena panggil, dan dan tu jugak system tu down. N guess what, esok nk g vietnam, passport pulak tk cukup 6 bulan. ( kalau yg tak tahu, nak travel overseas kena cukup 6 bulan sebelum expired date, or tak naik kapalterbang ler ekau ;) )

Aku recall time tnya pegawai tu dia cakap the whole immigration system down, semua tempat. Kalau aku gi putrjaya time tu jugak pun tkde mknanya, sbb sana pun sama jugak. Gitu jugak di bukit damansara. Masatu anna dh restless, sape tk boring duduk kt situ dari pagi smpai petang. Ada mendidih jugak kepala masatu.

Esok flight 9 pagi ke vietnam, my mom cakap cuba terai je kot bole lepas. Korang rasa lepas tak? Sorila, kat kaunter MAS awal2 tak lepas. Anna lepas, tapi aku tak bole. ( sbb anna baru buat passport) Nice lady kat kaunter tu cakap, kalau tempat lain mgkin dia allow je pujuk2 sikit, tapi vietnam mmg tak bagi masuk. So, nak taknak kena la reschedule flight le petang, tambah fare sikit, pagi tu jugak aku pegi renew passport sambil angkut anna pegi putrajaya.

Ok nnt continue. Dah 2 pagi, sleep time.